FOTO: Pametno/Facebook
FOTO: Pametno/Facebook
Mario Nakić
8.9.2016.
Mario Nakić
Puljak je za pravo na izbor, ali samo za žene i samo da abortiraju
Pročitano 2893 puta. Ocijenjeno 15 puta. Ukupna ocjena: 3
Puljak je za pravo na izbor, ali samo za žene i samo da abortiraju
Marijana Puljak, predsjednica stranke Pametno u nedavnom je intervjuu za Večernji list, na pitanje o Mostu odgovorila da Mostovci žele "vratiti Hrvatsku u Srednji vijek" te da "nameću svoj svjetonazor građanima".

"Mi želimo modernu, otvorenu, tolerantnu, sekularnu i građansku Hrvatsku u kojoj se poštuju osnovna ljudska prava, prava svih manjina, pravo žene na izbor…", izjavila je Puljak.

Ova je izjava kontradiktorna i kontroverzna na više razina. Prvo, kaže da su za "osnovna ljudska prava" naglašavajući "pravo žene na izbor"...Najosnovnije i prvo ljudsko pravo je pravo na život. Kakvo je to "pravo žene na izbor"? Naravno, misli na abortus, ali progresivni ljevičari nikada neće to tako reći. Abortus je - de facto - nasilni prekid tuđeg života. Ako se zalažeš za abortus, onda nisi za "osnovna ljudska prava" jer očito nisi za pravo svih na život.

Pravo na izbor? Znači li to da možemo birati kako ćemo potrošiti svoj novac od bruto plaće? Ne, zato što Pametno nije za privatizaciju zdravstva ni mirovinskog sustava. Dakle, nisu za pravo na izbor. Odnosno, ona je za pravo na izbor, ali samo žene - i to samo da abortira.:)

Zalaganje za pobačaj i nije neki predizborni adut u zemlji gdje pobačaj nije zabranjen. Što onda gospođa Puljak želi? Da postane obavezan? Zanimljivo, taj Most, koji ona optužuje da "nameće svoj svjetonazor" nije zabranio pobačaj. Predsjednik Mosta Božo Petrov je u više navrata rekao da je protiv pobačaja, ali nije ga htio zabraniti kad je došao na vlast. Isto tako, Petrov nije ljubitelj ni homoseksualnih brakova (što se može naslutiti jer dolazi iz krugova onih koji su pokrenuli referendum o braku), pa opet nije dirao Zakon o životnom partnerstvu kad je došao na vlast.

Dakle, nije Most taj koji nameće svoj svjetonazor narodu. Prije bih rekao da je predsjednica stranke Pametno ta koja bi rado nametala svoj svjetonazor.

Osim toga, gospođa Puljak spominje i neka "manjinska prava" (bilo bi jako zabavno da to jednom pojasni) te "sekularnu državu". Ovo mi je posebno fora - sekularna država. Mrzim biti taj koji će vam donijeti svježe vijesti, ali Hrvatska već je sekularna država - i po Ustavu i u praksi. Sekularna država znači da nijedna religija nema moć nad državom i da državni zakoni nisu crkveni, da Crkva ne sudjeluje u donošenju zakona. Ako vas zanima kako izgleda država koja nije sekularna, posjetite Iran ili Saudijsku Arabiju. Hrvatska zaista JE sekularna i to nitko normalan ne može osporiti. Ako mislite da je vjeronauk kao izborni predmet u školi povreda sekularnosti (što, naravno, nije), onda trebate to reći i Austrijancima, Nijemcima te mnogim drugim narodima koji provode istu ili sličnu praksu u svome državnom školstvu.

Mnogi ljevičari vide problem u tome što neki crkveni djelatnici dosta često komentiraju politiku. Da, Ustav im to dozvoljava kao i svim ostalim udruženjima, organizacijama i pojedincima. I Katolička crkva, kao i svaka druga organizacija, i njeni djelatnici mogu komentirati društveno-politička zbivanja baš poput mene i vas. Što je u tome loše? To je poanta sekularne države, sekularna država nije isto što i ateistička. Stranka koja se poziva na zaštitu ljudskih prava i sloboda trebala bi poticati njihovo prakticiranje, zar ne?

Borba za abortus u zemlji gdje se abortus bez problema i zabrana obavlja od njena osnutka, borba za sekularnost u zemlji koja je sekularna od osnutka - i nije neka borba za ljudska prava. Ako se želite stvarno boriti za ljudska prava, onda se počnite zalagati za ona prava koja nam jesu uskraćena - a to je pravo na izbor (privatizacija zdravstvenog i mirovinskog sustava), vaučerizacija školstva...A budući da želite održati državni monopol na spomenutim poljima, bolje ne spominjite zalaganje za "ljudska prava i slobode". Jer ispadate smiješni.

Sviđa ti se članak? Počasti autora kavom!
O AUTORU
Mario Nakić je novinar, poduzetnik, web developer i osnivač Liberala. Voli pisanje, logiku, PHP i javu. Klasični liberal bez kompromisa.
NEWSLETTER

Upišite svoju e-mail adresu i primajte naše obavijesti (ne spamamo!).


BIG LAJK!
Srđan Ćuk - General Woo
Reforma je kad si sam platiš "besplatni" grah...i to nedjeljom u nekom restoranu gdje ljudi rade i zarađuju za život.

Izvor: Facebook
NAŠISTI
PRATITE LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA