Ne damo im 3 milijarde kuna: Potpišite peticiju protiv novih nameta
Liberal.hr
22.9.2017.
Liberal.hr
Ne damo im 3 milijarde kuna: Potpišite peticiju protiv novih nameta
Pročitano 1803 puta. Još nije ocijenjeno.
Ne damo im 3 milijarde kuna: Potpišite peticiju protiv novih nameta
Nakon uspješne peticije protiv poreza na nekretnine, Udruga poreznih obveznika "Lipa" poziva građane da se odazovu novoj peticiji protiv novih nameta.

Kao što znamo, ministar zdravstva Milan Kujundžić, kako bi namaknuo novih 3 milijarde kuna proračunu, najavio je uvođenje novih nameta na telefoniranje, alkohol, igre na sreću i cigarete. Udruga Lipa stala je čvrsto protiv uvođenja bilo kakvih novih nameta.

"Uvođenje ovih četiriju nameta predstavljalo bi novi snažan udar na standard građana jer bi se na taj način iz džepa poreznih obveznika izbio desetak puta veći iznos od onoga što bi morali dodatno platiti kroz uvođenje predloženog, ali odbačenog poreza na nekretnine. U prosjeku, svakog punoljetnog građanina Hrvatske, već preopterećenog porezima, ovi će nameti stajati dodatnih tisuću kuna godišnje.

Podsjećamo, nagomilani dugovi u sustavu zdravstva rezultat su neprovođenja reformi na koje su se obavezale sve hrvatske vlade, uključujući i sadašnju, te se daljnjim odgađanjem reformi samo produbljuju gubitci u sustavu.

Pozivamo Vladu da odustane od uvođenja navedenih novih poreza i okrene se smanjivanju rashodne strane proračuna, odnosno provođenju reformi i poreznom rasterećenju građana", objavila je Lipa na svojim stranicama.

Peticiju možete potpisati ovdje.


VIŠE IZ RUBRIKE:
POLITIKA
HRVATSKA
NEWSLETTER

Upišite svoju e-mail adresu i primajte naše obavijesti (ne spamamo!).


BIG LAJK!
Srđan Ćuk - General Woo
Reforma je kad si sam platiš "besplatni" grah...i to nedjeljom u nekom restoranu gdje ljudi rade i zarađuju za život.

Izvor: Facebook
NAŠISTI
PRATITE LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA