IZVOR: Lipa
30.12.2017.
IZVOR: Lipa
Lipa prikupila 20.500 dolara; Počinje se puniti Crna knjiga trošenja javnog novca
Pročitano 2010 puta. Još nije ocijenjeno.
Lipa prikupila 20.500 dolara; Počinje se puniti Crna knjiga trošenja javnog novca
Udruga poreznih obveznika „Lipa“ uspješno je prikupila financijska sredstva za realizaciju projekta „Crna knjiga trošenja javnog novca“, kojim će evidentirati i dokumentirati slučajeve netransparentnog i neefikasnog trošenja novca poreznih obveznika, objavljeno je na službenim stranicama udruge.

Tijekom 3 tjedna prikupljeno je 15.137 američkih dolara u crowdfunding kampanji na platformi Indiegogo te još 34.467 kuna je donirano na žiro-račun udruge, što znači da je prikupljeno oko 20.500 dolara. U akciji je sudjelovalo preko 500 donatora iz 22 države.

"Hrvatska zaslužuje bolju javnu vlast nego što je trenutno ima. Crna knjiga rasipanja javnog novca bit će alat kojim će građani moći direktno utjecati na to da se ona popravi", rekao je Davor Huić, predsjednik Udruge Lipa.

Početak provedbe se očekuje u prvom kvartalu 2018. godine, a nakon godinu dana, prikupljeni i obrađeni podaci bit će objavljeni u obliku „Crne knjige“, koju će svaki donator dobiti na poklon.

Udruga Lipa zahvaljuje svima  koji su svojim donacijama omogućili otvaranje „Crne Knjige“, kao i onima koji su projekt podržali dijeljenjem objava na društvenim mrežama.

Lipa poziva građane da sudjeluju u kreiranju „Crne knjige“ te da slučajeve rasipanja javnog novca iz svoje okoline dojave na e-mail udruge lipa@manjiporezi.hr kako bi ih nakon službenog pokretanja projekta objavili i javnim pritiskom spriječili da se ponove!


VIŠE IZ RUBRIKE:
DRUŠTVO
HRVATSKA
NEWSLETTER

Upišite svoju e-mail adresu i primajte naše obavijesti (ne spamamo!).


BIG LAJK!
Srđan Ćuk - General Woo
Reforma je kad si sam platiš "besplatni" grah...i to nedjeljom u nekom restoranu gdje ljudi rade i zarađuju za život.

Izvor: Facebook
NAŠISTI
PRATITE LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA