FOTO: ŠibenikIN
2.10.2018.
IZVOR: Šibenski
ČITATELJI OCIJENILI
5
Daj dite materi, a posal privatniku
Daj dite materi, a posal privatniku

Šibenčani su se cijelog ljeta sramotili zbog jednog profašističkog grafita u centru grada: "Bože, vrati nam NDH". Iako je Grad Šibenik imao, navodno, dobru volju da ga ukloni, nedostajali su im strojevi pa to nisu riješili mjesecima. Odličan komentar dao je kolumnist Zdravko Pilić čije najzanimljivije dijelove prenosim, a vi ga u cijelosti pročitajte na stranicama Šibenskog portala.

"Daj dite materi. A posal privatniku. Ako želiš da bude napravljen. A ako želiš da se od tog posla napravi problem onda to daš svojin - odnosno našin - komunalnin firmama. I to kakav problem, skandal, i to još međunarodni.

U tren oka dođeš na glas kao fašist i neonacist. Čuj mene neo, kakvi neo, stari nacist, još iz Drugog svjetskog rata...

...I mi očekujemo da nam poviruju da je to slučajno. Da nismo mi ni ustaše, ni ustašonostalgičari, nego da mi 'nemamo strojeva' za uklanjanje grafita. Dva miseca, odnosno cilo lito. Danas, u 21. stoljeću. Ljudi laseron čiste kapilare u oku, bez da oko taknu, a ovi naši umjetnici 'nemaju strojeva' da očiste namrčenu pituru s kamena.

A dok smo imali privatnog koncesionara, bili smo na glasu kao antifašisti. Zašto? Zato što je on te žvrljotine i škrabotine skidao u 'roku keks', često puta i prije nego bi ih javnost i vidjela. Kad je trebalo, čak i po noći. Ali onda su rekli ovi naši majstori iz 'Zelenog grada' da bi se oni time bavili. Zašto bi se davali privatniku novci, kad to može i gradska firma raditi? Bolje i jeftinije. Rezultat vidimo.

Ono što je prije nekoliko godina funkcioniralo besprijekorno, danas uopće ne funkcionira. Evo, za očistiti ovu žvrljotinu trebalo im je dva mjeseca. Gradski komunalni odjel 'nema strojeva', a ni 'Zeleni grad', koji se doregistrirao za tu djelatnost 'nema strojeva' - kazao je pročelnik Miro Lucić, pa su za to angažirali privatnu tvrtku koja će to obaviti.

I koja je to i obavila. Jednokratno, jer koncesionara za tu djelatnost nema. A nema, velimo, zato što je gradska komunalna tvrtka rekla da će se ona time baviti...

Dakle, da ne duljimo, umjesto 'Bože, vrati nam NDH' tribalo je tamo na zidu napisati 'Bože, vrati nam privatnog koncesionara'", piše Pilić.

 
VIŠE IZ RUBRIKE:
DRUŠTVO
HRVATSKA
LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:
NEWSLETTER

Upiši e-mail adresu:
NEWSLETTER

Upiši e-mail adresu: