FOTO: Wikimedia Commons
FOTO: Wikimedia Commons
Liberal.hr
27.4.2017.
Liberal.hr
Trump predlaže najveće porezne rezove u povijesti SAD-a
Pročitano 1071 puta. Ocijenjeno 2 puta. Ukupna ocjena: 3
Trump predlaže najveće porezne rezove u povijesti SAD-a
Bijela kuća je jučer prestavila prijedlog najvećih poreznih rezova u povijesti Sjedinjenih Američkih Država. Tijekom proteklih 20-ak godina porezi u SAD-u su se malo pomalo povećavali, no Trump je, čini se, ozbiljno odlučio napraviti uistinu veliki rez koji bi, ako prođe glasanje Kongresa, mogao SAD pretvoriti u porezni raj za korporacije, ali i male poduzetnike.

Trumpova porezna reforma utjecat će na sve koji posluju i rade u Sjedinjenim Državama, a mogla bi vrlo lako privući i biznise iz drugih zemalja uključujući Europsku uniju s obzirom da predviđa smanjenje poreza na dobit s dosadašnjih 39,5 posto na samo 15 posto! Time će SAD biti u rangu s Irskom koja je tijekom posljednjih 5 godina upravo zbog tako niske stope poreza na dobit privukla tristotinjak velikih i srednjih firmi iz SAD-a.

Porez na radnička primanja je pojednostavljen i također smanjen. Umjesto dosadašnjih 6 različitih stopa, sada će ih biti četiri, od najniže koja je i dalje 0 posto do najviše koja će sada iznositi 35 posto. Na ovaj način država će u startu, dok se ne poveća broj radnika i njihova primanja, izgubiti oko 2,6 trilijuna dolara godišnje. Trumpova administracija još nije obznanila kako će ta sredstva namaknuti u proračunu, ali pretpostavlja se i da će srezati potrošnju ukidanjem agencija.

Porezna reforma predviđa i ukidanje poreza na nekretnine te povećanje broja onih koji imaju pravo na porezne olakšice.

Ovaj prijedlog stvarno izgleda revolucionarno, a lijevi mainstream mediji su ga već počeli kritizirati. Tvrde da Trump želi smanjiti poreze najbogatijem sloju. Pitanje je hoće li ga Kongres prihvatiti, a onda će se vidjeti jesu li Republikanci, koji čine većinu u Kongresu i Senatu, zaista konzervativni kao što se predstavljaju i jesu li uistinu za manju vladu i manja porezna opterećenja.


VIŠE IZ RUBRIKE:
EKONOMIJA
SVIJET
BIG LAJK!
Srđan Ćuk - General Woo
Reforma je kad si sam platiš "besplatni" grah...i to nedjeljom u nekom restoranu gdje ljudi rade i zarađuju za život.

Izvor: Facebook
NAŠISTI
PRATITE LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA