Liberal.hr
13.7.2017.
Liberal.hr
Svaki četvrti Europljanin vjeruje da su se ledenjaci na Arktiku već otopili
Pročitano 1491 puta. Ocijenjeno 6 puta. Ukupna ocjena: 3
Svaki četvrti Europljanin vjeruje da su se ledenjaci na Arktiku već otopili
Znanstvenici iz Virginia instituta i Američkog biološkog laboratorija proveli su anketu ispitavši 10.000 stanovnika Europske unije o klimatskim promjenama i drugim ekološkim temama, a rezultati su objavljeni u francuskom znanstvenom časopisu Frontiers in Marine Science.

Prema toj anketi čak 26 posto Europljana pogrešno vjeruje kako se sav polarni led u Arktičkom oceanu već otopio, a 30 posto ispitanika vjeruje, također pogrešno, da je globalno zatopljenje već zagrijalo Zemljine oceane za 2 stupnja Celzijusa. Znanost, naime, predviđa kako bi do otapanja ledenjaka na Sjevernom polu i zagrijavanja oceana za 2 stupnja C moglo doći tek oko 2100. godine.

"Ovo je prilično uznemirujuće jer ako su se takve promjene već u njihovim mislima dogodile, kako bi mogli ikakvu inicijativu zatražiti da se te promjene spriječe?", pita se dr. Carlos Duarte, jedan od autora istraživanja.

Isto je istraživanje pokazalo da 54 posto Europljana vjeruje da je čovjek odigrao minimalnu ili nikakvu ulogu u uzrokovanju globalnog zagrijavanja. Većina Europljana se ipak više brine zbog drugih problema vezanih za okoliš koji nemaju ništa s klimatskim promjenama.


VIŠE IZ RUBRIKE:
ZANIMLJIVOSTI
SVIJET
BIG LAJK!
Srđan Ćuk - General Woo
Reforma je kad si sam platiš "besplatni" grah...i to nedjeljom u nekom restoranu gdje ljudi rade i zarađuju za život.

Izvor: Facebook
NAŠISTI
PRATITE LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA