30.9.2016.
Prebacili se na 5-satno radno vrijeme i ostvarili odlične rezultate
Pročitano 902 puta. Ocijenjeno 1 puta. Ukupna ocjena: 5
Prebacili se na 5-satno radno vrijeme i ostvarili odlične rezultate
"Osmosatno radno vrijeme kreiralo je kult radoholičara. Nažalost, to se nije promijenilo već 100 godina unatoč informacijskom dobu koje je donijelo najveću promjenu još od industrijske revolucije. Okolnosti su se znatno promijenile od ranih 1900-ih do danas", objašnjava američki poduzetnik Stephan Aarstol za Business Insider.

"Ideja da se očekuje od radnika da 'preduraju' 70 % njihovog tjedna da bi uživali u ostalih 30 % je ludost. Moja je kompanija odlučila napraviti drukčije. Vodim business koji se bavi prodajom stojećih dasaka, tako da je kraći radni dan koji oslobađa naša popodneva zapravo prirodni sklad s našim brandom. Odlučili smo se prebaciti na 5-satno radno vrijeme gdje svi radimo od 8 do 13 sati. Ako izbacimo jednosatnu pauzu za ručak, skratili smo radno vrijeme za dva sata. Djelatnici nisu plaćeni manje nego prije i još uvijek od njih očekujem da budu dvostruko produktivniji od prosječnog radnika."

"Rezultati su izvanredni. Lani smo imenovani za najbrže rastuću privatnu kompaniju u San Diegu. Ove godine, naš tim od 9 radnika će ostvariti dobit od 9 milijuna dolara", dodaje Aarstol.

Kaže kako su mu mnogi kolege poduzetnici rekli da je to lijepo, ali ne bi upalilo kod njih, no on se s tim ne slaže i tvrdi da bi u mnogim branšama radnici bili produktivniji da imaju kraće radno vrijeme. "Ljudi nisu strojevi. Samo zato što su dulje na poslu, ne znači da će više napraviti. Njihova sreća pojačava produktivnost. Kad znaju da će prije biti kod kuće i više vremena provesti sa svojim obiteljima, brže i bolje će odraditi posao. Lakše će se usredotočiti na ono što rade", objasnio je.Sviđa ti se članak? Počasti autora kavom!
VIŠE IZ RUBRIKE:
EKONOMIJA
O AUTORU
Mario Nakić je novinar, poduzetnik, web developer i osnivač Liberala. Voli pisanje, logiku, PHP i javu. Klasični liberal bez kompromisa.
NEWSLETTER

Upišite svoju e-mail adresu i primajte naše obavijesti (ne spamamo!).


BIG LAJK!
MARKO VUČETIĆ, saborski zastupnik
Agrokor se spašavao da bi se sačuvalo nekoliko desetaka tisuća radnih mjesta. Sad se, nekom drugom logikom, najnovijim zakonskim prijedlozima može mirno, bez suvišnih osjećaja, uništiti nekoliko desetaka tisuća radnih mjesta u malom i srednjem poduzetništvu.

Izvor: Facebook
NAŠISTI
PRATITE LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:IMPRESSUM | UVJETI KORIŠTENJA