O udruzi

Osnovni podaci

Udruga za promicanje osobnih i ekonomskih sloboda "Liberal.hr" (skraćeno: Udruga "Liberal.hr", engleski naziv: Liberal.hr - Croatian Non-Profit Association for Liberty) osnovana je 18. veljače 2021. godine, a djeluje od 2. ožujka 2021. kada je izdano rješenje nadležnog tijela javne uprave o upisu Udruge u Registar udruga Republike Hrvatske. Udruga je potom upisana i u Registar poslovnih subjekata te Registar neprofitnih organizacija.

Sjedište Udruge je u Požegi, a djeluje na području cijele Hrvatske.

Adresa: Miroslava Krleže 6, 34000 Požega
Kontakt e-mail: udruga@liberal.hr

Registarski broj: 11001023
OIB: 15039620813
MB: 05379920
RNO broj: 0456098

Temeljni akt udruge je statut. Statut Udruge "Liberal.hr" možete skinuti ovdje.

Ciljevi Udruge "Liberal.hr": promicanje osobnih i ekonomskih sloboda građana te podizanje svijesti o ljudskim pravima - pravo na rad, izbor, slobodu govora, slobodu kretanja, slobodu udruživanja, slobodu poduzetništva i trgovanja. Osim toga, cilj nam je promicanje ravnopravnosti svih građana RH, bez obzira na društveni ili ekonomski status, etničko porijeklo, vjersku pripadnost, rasu, seksualnu orijentaciju, dob ili spol. Udruga ima za cilj i poticanje kritičkog razmišljanja te pluralizma u medijima.

Sukladno ciljevima, udruga djeluje na području demokratske političke kulture, zaštite ljudskih prava, zaštite okoliša i međunarodne suradnje.

Djelatnosti Udruge "Liberal.hr":

- izdavanje knjiga, brošura, časopisa, internetskih portala i drugih multimedijalnih sadržaja kojima se potiče svijest o ljudskim i građanskim pravima i slobodama te zagovaraju politike obrane ili širenja prava i sloboda; kojima se potiče ravnopravnost građana sukladno ciljevima Udruge i ukazuje na razne oblike diskriminacije u društvu
- poticanje kritičkog razmišljanja u medijima te medijskog pluralizma
- organiziranje predavanja, tribina za javnost i seminara na temu ravnopravnosti i ljudskih prava i sloboda, sukladno postojećim propisima
- pokretanje peticija sukladno ciljevima Udruge
- promidžba ljudskih prava i sloboda te ravnopravnosti na društvenim mrežama (kroz stranice i grupe)
- javno zagovaranje za učinkovito provođenje politike stvaranja prihvatljivih uvjeta za što slobodnije poduzetničke aktivnosti u RH
- podizanje svijesti o zaštiti okoliša i očuvanju prirode kao bitnog resursa u razvoju RH
- suradnja s drugim istovrsnim udrugama i organizacijama u zemlji i inozemstvu, te svim organizacijama koje podupiru rad Udruge
- ostale djelatnosti kojima se ostvaruju ciljevi Udruge sukladno Statutu i Zakonu

Gospodarske djelatnosti Udruge "Liberal.hr":

- usluga izrade oglasa i prodaje oglasnog prostora na web stranicama portala i tiskanim izdanjima čiji je Udruga nakladnik - u skladu sa Zakonom i ako oglasi nisu suprotstavljeni ciljevima Udruge,
- izdavanja knjiga u tiskanom, elektroničkom (CD, elektronička prikazivanja itd.) ili audioobliku i na internetu,
- usluga pisanja novinarskih članaka za druge nakladnike,
- PR, oglašavanje i promidžba na društvenim mrežama,
- prodaja promidžbenog materijala (majice, kape, bedževi, šalice s natpisima, zidni ukrasi u skladu s ciljevima Udruge),
- prodaja na malo preko interneta,
- izdavanje novina, časopisa i periodičnih publikacija u tiskanom izdanju i na internetu,
- ispitivanje javnog mnijenja o političkim, ekonomskim i društvenim pitanjima te statistička analiza rezultata ispitivanja,
- istraživanje tržišnog potencijala, prihvaćanja i prepoznatljivosti proizvoda i usluga te kupovnih navika potrošača radi unapređenja prodaje te razvoja novih proizvoda i usluga, uključujući statističke analize rezultata istraživanja.

Kako postati član Udruge "Liberal.hr"?

Svi punoljetni i poslovno sposobni građani RH, koji se slažu s našim ciljevima, pozvani su da se učlane.

Možete postati podupirući član ako uplatite godišnju članarinu od 20,00 € i ispunite online pristupnicu (upute za uplatu i pristupnica su na ovom linku). Podupirući članovi imaju pravo sudjelovati u radu Skupštine Udruge kao promatrači, ali ne mogu birati i biti izabrani u tijela Udruge.

Podupirući članovi imaju brojne pogodnosti na portalu Liberal.hr - mogu ocjenjivati članke, mogu pristupiti sadržaju koji je samo za članove, dobit će posebni popust kod kupovine promidžbenih materijala Udruge itd.

Ako želite postati aktivni član (aktivno sudjeluje u radu Skupštine, može birati i biti izabran u tijela Udruge), trebate nam poslati mail na adresu udruga@liberal.hr i u njemu obrazložiti na koji način možete i želite svojim radom pomoći Udruzi. Ako predsjednik prihvati Vaš zahtjev, trebat ćete uplatiti godišnju članarinu i time postajete aktivni član koji će imati pravo i dužnost sudjelovati na sjednicama Skupštine.

Svi članovi Udruge dužni su poštivati Statut i druge akte koje donesu tijela Udruge.

Kako donirati Udruzi "Liberal.hr"?

Ako vam je 20,00 € godišnje članarine previše, ali svejedno želite pomoći barem malo, ili ako živite u inozemstvu, ili ako iz bilo kojeg drugog razloga ne želite ispunjavati pristupnicu, uvijek ste pozvani da donirate i tako pomognete našem radu (prvenstveno razvoju platforme Liberal.hr koja širi riječ o osobnoj slobodi i dobrobiti slobodnog tržišta).

Donirajte koliko želite, u skladu s Vašim mogućnostima. Svaka kuna je dobrodošla jer Liberal.hr se ne financira ni iz kakvih državnih programa niti od politike. Liberal nije komercijalni portal i želja nam je da tako ostane. Zato trebamo pomoć čitatelja.

Ako koristite PayPal, donirati možete preko njega na ovom linku (samo unesite iznos koji želite donirati).

Ili možete donirati direktno na naš žiroračun, na IBAN: HR5923900011101229527 (model plaćanja: 00, poziv na broj primatelja: 2222). Za uplate iz inozemstva SWIFT: HPBZHR2X. Ako koristite mobilnu aplikaciju za bankarstvo, možete jednostavno uslikati barkod na ovom linku.

Kako se iščlaniti iz udruge?

Učlanili ste se, ali više ne želite biti naš član? To je u redu, nećemo Vas gnjaviti. Samo nam pošaljite obavijest na adresu udruga@liberal.hr i jednostavno zatražite ispis. U najkraćem mogućem roku svi vaši podaci bit će izbrisani iz naše baze članova.

Mala škola liberalizma
Udruga Liberal.hr
O Udruzi Liberal.hr
Udruga Liberal.hr osnovana je s ciljem promicanja osobnih i ekonomskih sloboda u Republici Hrvatskoj. Djeluje prvenstveno preko ovog portala. Liberal je od svoga početka 2016. do danas dao značajan doprinos u raspravama oko javnih politika uvijek štiteći prava i slobode građana. Naša misija je educirati javnost i podizanje svijeti o građanskim pravima i posljedicama koje određene politike mogu imati na njihove živote. Više o radu i ciljevima udruge možete pročitati ovdje.

Ako želite i možete doprinijeti radu Udruge - bilo svojim aktivnostima i zalaganjem ili bar uplaćivanjem godišnje članarine, kliknite ovdje i ispunite pristupnicu za učlanjenje.
Doniraj
Ovaj portal financira se dobrovoljnim članarinama i donacijama naših čitatelja. Pomozite nam da budemo još bolji, postanite jedan od naših donatora!

Donirati nam možete preko Paypala - klikom ovdje ili preko e-bankarstva, ako skenirate ovaj barkod:



Za broj žiroračuna i ostale informacije kliknite ovdje.