Uvjeti korištenja i pravila privatnosti

1.1. KOLAČIĆI (Cookie policy)

Liberal.hr pohranjuje kolačiće - isključivo uz Vaš pristanak. Naši kolačići su potpuno bezopasni za vaš uređaj i ne prate vaše surfanje na internetu, nego služe samo za bolju preglednost stranica Liberal.hr. Kolačići su tekstualne datoteke koje ne mogu naštetiti vašem uređaju, a ako želite, možete ih obrisati u vašem pregledniku (postavke >> privatnost >> povijest/kolačići), no onda nećete moći više koristiti pogodnosti koje imaju članovi Udruge. Naša je dužnost zbog direkcije EU (EU Cookies Policy) zatražiti dozvolu za pohranjivanje kolačića.

1.2. VANJSKE APLIKACIJE

Liberal.hr koristi neke vanjske aplikacije treće strane radi boljeg korisničkog iskustva. Kod ispunjavanja formulara ili korištenja tražilice, kako bismo izbjegli napade "robota" i hakera koristimo zaštitni sustav treće strane - Google Recaptcha. To je isključivo u svrhu zaštite Vaših osobnih podataka. Za politiku privatnosti Googlea, kliknite ovdje.

Radi lakšeg dijeljenja sadržaja na društvenoj mreži Facebook, Liberal koristi Facebook aplikaciju za dijeljenje. Pritom se primjenjuje Facebookova (Meta) politika o kolačićima koju pročitajte ovdje.

1.3. POLITIKA PRIVATNOSTI ZA ČLANOVE UDRUGE

Liberal.hr prikuplja osobne podatke onih koji nam pošalju online zahtjev za članstvom. Prilikom popunjavanja zahtjeva, članovi nam ustupaju sljedeće osobne podatke:

- ime i prezime,
- OIB,
- e-mail adresu i
- datum rođenja.

To su podaci nužni za održavanje popisa članova i Udruga ih neće ustupiti trećoj strani bez Vaše dozvole. Podaci se kriptirani pohranjuju u našoj bazi tako da jamčimo njihovu tajnost. Nećemo ih koristiti u druge svrhe osim za održavanje popisa članova Udruge i povremeno informiranje o radu i aktivnostima Udruge. Nećemo ih ustupiti nikome bez Vašeg izričitog dopuštenja.

Svaki član Udruge može se u bilo kojem trenutku, ako poželi, ispisati iz članstva Udruge, čime se brišu i njegovi ili njeni osobni podaci iz našeg registra članova. Za ispisivanje iz članstva, obratite nam se sa zahtjevom na e-mail udruga@liberal.hr i Vaš zahtjev će biti ispunjen u razumnom roku.

1.4. POLITIKA PRIVATNOSTI PRILIKOM KUPOVINE PREKO WEB SHOPA

U sklopu stranica Liberal.hr udruga nudi i neke proizvode koji se mogu naručiti preko web shopa. Prilikom ispunjavanja formulara narudžbe, kupac nam ustupa sljedeće osobne podatke:

- ime i prezime,
- OIB,
- e-mail adresu i
- kućnu adresu.

Navedeni osobni podaci su nužni kako bi Udruga mogla izdati račun kupcu i dostaviti naručene proizvode. Podaci se pohranjuju kriptirani u našoj bazi i ostaju tajni do njihova uništenja. Liberal.hr ih neće ustupiti trećim osobama niti koristiti u bilo koju drugu svrhu osim za izdavanje računa i slanja pošiljke. Odmah po izdavanju računa i slanju pošiljke, osobni podaci kupca se brišu iz naše baze.

1.5. TAJNOST OSOBNIH PODATAKA

Svi osobni podaci, koje ste nam svojevoljno ustupili, jesu i ostaju tajni. Liberal.hr ih neće širiti, davati niti prodavati nikome bez Vaše dozvole.

Za više informacija možete nam se obratiti našem službeniku za zaštitu osobnih podataka Mariju Nakiću na tel. 0953706621 ili e-mail adresu info@liberal.hr i odgovorit ćemo u razumnom roku.

2. OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

Liberal.hr je političko-ekonomski online blog koji donosi komentare na svakodnevna događanja u Hrvatskoj i svijetu. Čitatelji bloga su ujedno i korisnici.

Liberal.hr služi skupini blogera liberalnog svjetonazora za iskazivanje vlastitog mišljenja.

Od 2. ožujka 2021. godine nakladnik portala Liberal.hr je Udruga za promicanje osobnih i ekonomskih sloboda "Liberal.hr".

Korištenjem bilo kojeg dijela stranica na domeni Liberal.hr u svakom trenutku smatra se da je korisnik prihvatio ova pravila korištenja prethodno ih pročitavši u cijelosti. Korištenjem bilo kojeg sadržaja na stranicama smatra se da ste upoznati s najnovijim pravilima.

Niti jedan dio stranica Liberal.hr ne smije se koristiti u nezakonite svrhe niti za promoviranje nezakonitih radnji.

Liberal.hr čitateljima u dobroj namjeri nudi sadržaj i osigurava njegovo korištenje sve dok se ne krše pravila korištenja. Liberal.hr sastoji se od vlastitih sadržaja, sadržaja koje su kreirali posjetitelji te linkova na vanjske stranice.

Sve sadržaje stranica koristite na vlastitu odgovornost. Liberal.hr ne može se smatrati odgovornim za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem bilo kojeg sadržaja na ovim stranicama.

3. KOMENTIRANJE SADRŽAJA

Komentiranje sadržaja portala Liberal.hr dozvoljeno je korisnicima i posjetiteljima putem Facebook profila na našoj službenoj Facebook stranici. Uredništvo ne moderira niti uređuje komentare koje putem Facebook profila ili na drugi način unose korisnici odnosno čitatelji. Sadržaj komentara ne odražava stav i mišljenje uredništva i autora članka, već svakog komentatora ponaosob.

Izdavač i uredništvo portala Liberal.hr nisu odgovorni za sadržaj komentara korisnika.

U komentarima je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te propagiranje nasilja, klevetanje i drugi nezakoniti sadržaj. Nije dopušteno vrijeđanje ili izravne prijetnje, kako drugim korisnicima, tako ni novinarima, autorima članaka, administratorima te osobama na koje se članak posredno ili neposredno odnosi. Izravne prijetnje drugim korisnicima, novinarima ili subjetkima članka mogu biti podložne kaznenom progonu i prijavi nadležnoj instituciji.

Zabranjeno je spammanje ili bilo kakvo komentiranje s ciljem narušavanja ugleda drugih korisnika, sugovornika iz članka ili autora članka.

Zabranjeno je komentiranje s lažnih profila.

Uredništvo zadržava pravo bez objašnjenja ukloniti bilo koji komentar koji nije u suglasnosti s gore navedenim pravilima ili dobije prijavu nezakonitog i nedopuštenog sadržaja komentara.

Ako smatrate da ste neopravdano blokirani s naše Facebook stranice, možete nam se obratiti e-mailom na adresu: info@liberal.hr i odgovorit ćemo u razumnom roku.

4. AUTORSKA PRAVA

Liberal.hr polaže autorska prava na sve vlastite sadržaje (tekstualne, baze podataka i programski kod). Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga smatra se kršenjem autorskih prava.

Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela bloga bez dozvole vlasnika autorskih prava (Liberal.hr, partneri, korisnici) smatra se kršenjem autorskih prava.

Ukoliko smatrate da su na ovim stranicama povrijeđena vaša autorska prava, molimo da nas o tome obavijestite na email: info@liberal.hr .

5. PRENOŠENJE SADRŽAJA

Prenošenje tekstualnog sadržaja dozvoljeno je u skraćenom obliku s istaknutim hyperlinkom koji klikom čitatelja usmjerava na izvorni članak na stranicama Liberal.hr i s jasno istaknutim izvorom informacije u tekstu.

6. LINKOVI NA VANJSKI SADRŽAJ

Liberal.hr objavljuje linkove na internetske stranice izvan vlastitog portala. Liberal.hr linkove objavljuje u dobroj namjeri i ne može se smatrati odgovornim za sadržaje izvan ovih stranica.

7. IZMJENE PRAVILA

Liberal.hr zadržava pravo bez najave povremeno promijeni ili modificira pravila. O važnim promjenama i dopunama Liberal.hr će korisnike obavijestiti objavljivanjem na stranicama Liberal.hr.

Zadnja promjena: 23.1.2023.

Udruga "Liberal.hr"
Miroslava Krleže 6
34000 Požega
Hrvatska

OIB: 15039620813
info@liberal.hr

Mala škola liberalizma
Udruga Liberal.hr
O Udruzi Liberal.hr
Udruga Liberal.hr osnovana je s ciljem promicanja osobnih i ekonomskih sloboda u Republici Hrvatskoj. Djeluje prvenstveno preko ovog portala. Liberal je od svoga početka 2016. do danas dao značajan doprinos u raspravama oko javnih politika uvijek štiteći prava i slobode građana. Naša misija je educirati javnost i podizanje svijeti o građanskim pravima i posljedicama koje određene politike mogu imati na njihove živote. Više o radu i ciljevima udruge možete pročitati ovdje.

Ako želite i možete doprinijeti radu Udruge - bilo svojim aktivnostima i zalaganjem ili bar uplaćivanjem godišnje članarine, kliknite ovdje i ispunite pristupnicu za učlanjenje.
Doniraj
Ovaj portal financira se dobrovoljnim članarinama i donacijama naših čitatelja. Pomozite nam da budemo još bolji, postanite jedan od naših donatora!

Donirati nam možete preko Paypala - klikom ovdje ili preko e-bankarstva, ako skenirate ovaj barkod:Za broj žiroračuna i ostale informacije kliknite ovdje.