Autori na Liberalu

Mario Nakić
Mario Nakić je novinar, poduzetnik, web developer i programer. Osnivač Liberala. Voli pisanje, filozofiju, PHP i javu. Klasični liberal bez kompromisa.
Tekstova: 2641
Branimir Perković
Branimir Perković je diplomirao ekonomsku politiku i financijska tržišta na Sveučilištu u Splitu. Komentator i analitičar na projektu Liberal.hr
Tekstova: 283
Thomas Bauer
Thomas Bauer je diplomirao geografiju na zagrebačkom PMF-u, široj javnosti poznat kao nogometni navijač. Suvlasnik u agenciji za tržišne komunikacije gdje radi kao kreativac i content creator.
Tekstova: 73
Predrag Rajšić
Predrag Rajšić je profesor ekonomije na sveučilištu Guelph u Ontariju, Kanada. Rođeni Petrinjac. U slobodno vrijeme piše blog "Loose Ends in Economics".
Tekstova: 44
Jerko Markovina
Jerko Markovina je psiholog s posebnim interesom za bihevioralnu ekonomiju i ponašanje potrošača na tržištu. Trenutno radi na projektima financiranja znanosti.
Tekstova: 29
Tomislav Stipić
Tomislav Stipić je završio studij teologije na protestantskom teološkom učilištu u Osijeku. Radi u poslovnoj prodaji. Hobi mu je čitanje i planinarenje.
Tekstova: 24
Stjepan Matić
Stjepan Matić je odvjetnik u Odvjetničkom društvu u Zagrebu specijaliziranom za trgovačko pravo. Pobornik slobodne trgovine i prava. Slobodno vrijeme provodi daljnjim usavršavanjem kako na poslovnom tako i na osobnom planu.
Tekstova: 19
Vladan Laušević
Vladan Laušević je autor u društveno-kulturnom časopisu Opulens u Švedskoj i redovno piše o temama slobode, demokracije i identifikacije.
Tekstova: 19
Anđelko Balaban
Anđelko Balaban je doktor veterinarske medicine. Kao načelnik Općine Jagodnjak u Baranji tražio je smanjenje poreza na dohodak i prvi ukinuo porez na tvrtku. Po napuštanju funkcije odrekao se 6 mjeseci naknade, osnovao tvrtku i prepustio se neizvjesnosti na tržištu.
Tekstova: 18
Sandra Paškvan
Sandra Paškvan je dipl. ekonomistica, specijalizirana za planiranje i analize poslovanja s 30 godina staža u privatnom sektoru.
Tekstova: 18
Dionizije Fa
Dionizije Fa je programer umjetne inteligencije. Trenutno se bavi personaliziranim rješenjima u health tech industriji.
Tekstova: 17
Ivan Čović
Ivan Čović je inženjer strojarstva. Dvostruki prvak države u judu i osvajač medalja s europskih i svjetskih kupova. Član vjerske zajednice Eho projekt koja promiče kršćanski način života.
Tekstova: 13
Mia Elez
Mia Elez je profesorica povijesti i hrvatskog jezika. Zaljubljena je u pisanje, glazbu, film, poeziju i prozu, znanstvenu fantastiku, povijest i filozofiju. U slobodno vrijeme kritizira, teoretizira i postavlja dodatna pitanja.
Tekstova: 13
Mislav Tolušić
Mislav Tolušić dilomirao je na FSB-u u Zagrebu i magistrirao na Vanderbilt sveucilištu. Bavi se financijama i ulaganjima.
Tekstova: 12
Ante Mula
Ante Mula, brodostrojar iz Solina, završio Pomorsku školu u Splitu. Zadnjih 12 godina radi kao dispečer. Strastveni biciklist i, naravno, navijač Hajduka.
Tekstova: 11
Silvia Vidović
Silvia Vidović je magistra kulturologije i prevoditeljica iz Rijeke. U slobodno vrijeme voli sunčanje, vježbu i meditaciju.
Tekstova: 11
Vladimir Filipović
Dr.sc. Vladimir Filipović, povjesničar i politolog. Radi kao docent na Libertas međunarodnom sveučilištu.
Tekstova: 10
Amalija Kranjec
Amalija Kranjec je dipl. ekonomistica, poduzetnica i profesorica strukovnih predmeta u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi u Bjelovaru.
Tekstova: 9
Borna Bjedov
Borna Bjedov je student iz Zagreba, zaljubljenik u ekonomiku, investicije i neuroznanost. Slobodu pojedinca da odlučuje o svojoj sudbini vidi kao jedini put prema napretku čovječanstva.
Tekstova: 9
Davor Nađi
Davor Nađi je magistar ekonomije. Bio je konzultant u IT sektoru, zatim dogradonačelnik Svete Nedelje, a sada je saborski zastupnik. Predsjednik je stranke FOKUS.
Tekstova: 7
Denis Čupić
Denis Čupić je poduzetnik i borac za shvaćanje tržišnog gospodarstva te napuštanje planske privrede u praksi i u glavama.
Tekstova: 6
Željka Babić
Željka Babić je poduzetnica i blogerica iz Zagreba te povremena kolumnistica na portalu Roditelji.hr.
Tekstova: 6
David Dimsita
David Dimsita rodom je iz Zagreba. Od 2013. živi i radi u Bangkoku te se u slobodno vrijeme bavi trgovinom kriptovaluta i ulaganjem u dionice.
Tekstova: 6
Ivan Žganec
Ivan Žganec je dipl. ing. poljoprivrede. Autor je nekoliko knjiga na temu svjesnosti, evolucije društvenosti, poezije i proze na temu distopijskog društva i transformacije svijesti. U slobodno vrijeme putuje - planet Zemlja samo mu je usputna stanica.
Tekstova: 6
Velimir Grgić
Velimir Grgić je magistrirao novinarstvo. Pisac, novinar, poduzetnik, scenarist i producent. Piše za razne domaće i strane časopise i portale. Kao scenarist radi na filmovima i TV emisijama, a dosad je objavio i 13 knjiga.
Tekstova: 5
Marijan Mautner
Marijan Mautner je diplomant računarstva na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku.
Tekstova: 4
Rafael Jurčević
Rafael Jurčević je diplomirao ekonomsku politiku i financijska tržišta na Ekonomskom fakultetu u Splitu, radi u ekonomskoj struci i piše političke analize.
Tekstova: 4
Lazar Prodanović
Lazar Prodanović više od dva desetljeća živi i radi u Venezueli, a proputovao je dobar dio Latinske Amerike.
Tekstova: 3
Marijo Volarević
Marijo Volarević je magistar računalnih znanosti, menadžer s bogatim međunarodnim iskustvom i predavač na studiju digitalnog marketinga Visokog učilišta Algebra.
Tekstova: 3
Nikola Novak
Nikola Novak diplomirao je računarstvo na FER-u. Osam sati dnevno radi u struci, a 24 sata dnevno je otac dvoje djece. U slobodno vrijeme piše blog Tatine mudrolije.
Tekstova: 3
Đino Kolega
Đino Kolega je freelance novinar, komentator i kulturni kritičar. Objavljuje u raznim medijima.
Tekstova: 3
Karlo Jurak
Karlo Jurak je magistar filozofije i lingvistike, doktorand na studiju Moderne i suvremene hrvatske povijesti, autor više znanstvenih, stručnih i publicističkih članaka te nezavisni politički analitičar.
Tekstova: 3
Sven Sambunjak
Sven Sambunjak je freelance internet poduzetnik, utemeljitelj Facebook grupe "Libertarijanci koji govore naški", suprug i ponosni otac tri kćeri.
Tekstova: 2
Filip Šinko Morandini
Filip Šinko Morandini je diplomirao ekonomiju na Fakultetu organizacije i informatike s posebnim interesom za povijesni razvoj ekonomske misli.
Tekstova: 2
Gordan Horbec
Gordan Horbec je osnivač tvrtke Opulento, jedinog specijaliziranog računovodstvenog servisa za male tvrtke koje se bave uslugama. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu, osnivač portala Imamnovac.com i smatra da je financijska neovisnost preduvjet čovjekove slobode.
Tekstova: 2
Marko Kumrić
Marko Kumrić je student medicine, dobitnik dekanove i rektorove nagrade za najboljeg studenta. Višestruki prvak Hrvatske u judu, član reprezentacije i osvajač medalja na europskim i svjetskim kupovima.
Tekstova: 2
Josip Gudeljević
Josip Gudeljević je magistrirao poslovni menadžment na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Trenutno vježbenik u Gospodarskoj komori Rijeka, a kad završi osposobljavanje planira pokrenuti vlastiti biznis.
Tekstova: 2
Lana Avakumović
Lana Avakumović je urednica portala Talas.rs i studentica master studija na Fakultetu političkih nauka u Beogradu.
Tekstova: 2
Eduard Petranović
Eduard Petranović zaposlenik je u privatnoj firmi koja se bavi upravljanjem nekretninama, dugogodišnji je mladi kolumnist i pisao je za nekoliko nacionalnih news portala.
Tekstova: 2
Dino Hrvat
Dino Hrvat je freelancer koji se bavi fotografijom i web dizajnom te vodi osobni blog, a svjetonazorski se pronalazi u liberalnom konzervatizmu.
Tekstova: 2
Tara Musulin
Tara Musulin je studentica novinarstva i osobna trenerica. Povremena blogerica. Voli prirodu, more, pisanje, dobru glazbu i slobodno novinarstvo.
Tekstova: 2
Gabrijela Arapović
Gabrijela Arapović - novinarka iz Bosne i Hercegovine. Ne volim snijeg zato što je romantičan, volim ga jer je zaustavio Hitlera pred Staljingradom.
Tekstova: 2
Borna Škornjak
Borna Škornjak je ekonomist i menadžer u turizmu. U slobodno vrijeme voli fotografiju i ribolov.
Tekstova: 1
Vladan Čutura
Vladan Čutura je rođen u Somboru (Vojvodina), živi u Zagrebu. Doktorand je na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, bavi se istraživačkim radom i radom u privatnom sektoru.
Tekstova: 1
Franjo Tušek
Franjo Tušek je student kineske kulture i kineski zet. Trenutno živi u Kini, južnoj provinciji Hainan. Uz faks radi kao učitelj engleskog jezika i traži druge poslovne prilike.
Tekstova: 1
Matej Hittner
Matej Hittner je diplomirao međunarodni management na Sveučilištu Klagenfurt. Dva semestra je proveo u Beču i Hong Kongu.
Tekstova: 1
Adam Radman
Adam Radman je direktor američke organizacije za poreznu reformu Advocacy at Americans for Tax Reform (ATR). Pratite ga na Twitteru: @AdamRadman
Tekstova: 1
Miroslav Horvat
Miroslav Horvat je magistar turizma (Ekonomski fakultet u Zagrebu) i dugogodišnji poduzetnik, otac troje djece.
Tekstova: 1
Karlo Balenović
Karlo Balenović je (ne)tipični student Ekonomskog fakulteta u Zagrebu i aktivni član nekoliko organizacija s kojima sudjeluje u raznim projektima.
Tekstova: 1
Mladen Gogala
Mladen Gogala je informatičar iz Zagreba (diplomirao matematiku) koji već više od dva desetljeća živi u SAD-u. Napisao je dvije stručne knjige, a trenutno je konzultant u jednoj softverskoj tvrtki.
Tekstova: 1
Miloš Zorica
Miloš Zorica još nije odlučio što će postati kad naraste. Dok se to ne dogodi, eksperimentira s pisanjem, prevođenjem i programiranjem. Klasični liberal, a razvojni put mu je počeo kroz anarhizam.
Tekstova: 1
Žolt Vačora
Žolt Vačora je magistar informacijskih znanosti, zaposlen u sustavu visokog obrazovanja.
Tekstova: 1
Tajana Rukljač
Tajana Rukljač je frizerka, konzervativna liberalka. U slobodno vrijeme voli čitati i pisati.
Tekstova: 1
Zoran Irak
Zoran Irak je poduzetnik iz Požege, vlasnik tvrtke za digitalni marketing i dizajn. Voli planinarenje, pse i sve vezano uz tehnologiju.
Tekstova: 1
Dorotea Kovačićek
Dorotea Kovačićek je studentica Fakulteta političkih znanosti, voditeljica trbušnog plesa i spisateljica s posebnim interesom za psihologiju
Tekstova: 1
Marko Maras
Marko Maras je književni prevoditelj iz Zagreba. Otkad je otkrio liberalizam, ima obilje materijala za svađe s obitelji i prijateljima.
Tekstova: 1
Dorian Antešić
Dorian Antešić je student na diplomskoj razini Financija i bankarstva na Ekonomskom fakultetu u Rijeci. Ima diplomu za prvi stupanj iz financija i računovodstva.
Tekstova: 1
Paula Marinović
Paula Marinović je odvjetnička vježbenica u odvjetničkom uredu u Splitu specijaliziranim za gradansko pravo. Bavi se pisanjem radova i istraživanjem područja pravne tematike. Planira u svome poslu doprinijeti zaštiti ljudskih prava.
Tekstova: 1
Dijana Ferković
Dijana Ferković je ekonomistica, financijska savjetnica. Autorica knjige NOVAC materino uputstvo za upotrebu.
Tekstova: 1
Dražen Breglec
Dražen Breglec je bivši političar (nekadašnji potpredsjednik HSLS-a) koji je napustio politiku da bi se bavio onime što najviše voli - privatnim poduzetništvom. Sada je poduzetnik u dvije tvrtke - jednoj njegovoj i jednoj partnerskoj. Zapošljava 15-ak ljudi.
Tekstova: 1
Ivan Crnjac
Ivan Crnjac je bosanskohercegovački i hrvatski novinar, angažiran na RTVBiH. Osnivač portala Bild.ba.
Tekstova: 1
Ivor Kruljac
Ivor Kruljac je pisac, novinar i pjesnik iz Zagreba.
Tekstova: 1
Mala škola liberalizma
Udruga Liberal.hr
O Udruzi Liberal.hr
Udruga Liberal.hr osnovana je s ciljem promicanja osobnih i ekonomskih sloboda u Republici Hrvatskoj. Djeluje prvenstveno preko ovog portala. Liberal je od svoga početka 2016. do danas dao značajan doprinos u raspravama oko javnih politika uvijek štiteći prava i slobode građana. Naša misija je educirati javnost i podizanje svijeti o građanskim pravima i posljedicama koje određene politike mogu imati na njihove živote. Više o radu i ciljevima udruge možete pročitati ovdje.

Ako želite i možete doprinijeti radu Udruge - bilo svojim aktivnostima i zalaganjem ili bar uplaćivanjem godišnje članarine, kliknite ovdje i ispunite pristupnicu za učlanjenje.
Doniraj
Ovaj portal financira se dobrovoljnim članarinama i donacijama naših čitatelja. Pomozite nam da budemo još bolji, postanite jedan od naših donatora!

Donirati nam možete preko Paypala - klikom ovdje ili preko e-bankarstva, ako skenirate ovaj barkod:Za broj žiroračuna i ostale informacije kliknite ovdje.