Hrvatski streljači: 'EU birokrati žele razoružati narod i uvesti diktaturu'

18.6.2017.
ČITATELJI OCIJENILI
5

Preporučeno za vas
Huić: Sindikati koriste potplaćene medicinske sestre za povećanje plaće uhljebima koji samo rade štetu
Huić o ideji da država uloži još 10 mlrd. kn u Uljanik: ʼTo bi sj*balo javne financijeʼ
Ovo nije humano: Beljak htio ispasti faca, Plenkovićev ministar ga uništio...
Gimnazijalac u Češkoj osporio odluke kriznog stožera i natjerao svoje profesore nazad u učionice
Ako Vlada pomogne Uljaniku, morat će i svima ostalima
Autori South Parka maestralno se ʼzahvaliliʼ kineskim cenzorima zbog zabrane njihove serije
Mit o izumiranju socijalne države, 2. dio: Razvijene države povećavaju poreznu presiju
Obersnel ljut što više ne može reketariti taksiste
Porezna uprava smislila nove načine da privatnicima zagorča život. Ako je ovo ʼrasterećenjeʼ...
Hrvatska ima veći udio žena u poduzetništvu od Švedske, Njemačke i Švicarske
Porezni obveznici traže od države da transparentno objavi sva jamstva kojima su političari zadužili građane
Plenković se kiti tuđim perjem i busa u prsa dok Hrvatska zaostaje
Sveta Nedelja ukida naknadu za taksiste i smanjuje paušal u turizmu na zakonski minimum
Europska liberalna grupacija promijenila svoje ime; evo zašto...
UNICEF: 168 milijuna djece gubi budućnost zbog lockdowna. Državnici trebaju otvoriti škole
Grad Dubrovnik se baca u nekretninski biznis i ugostiteljstvo, a gradonačelnik privatnicima prijeti zabranom
Njemački liberali traže popuštanje mjera, popularnost im raste
The Economist: Što su liberali učinili za nas?
Vaclav Klaus: Kako smo reformirali češko gospodarstvo
Efekt leptira ili što ima ekonomija zajedničko s klimatologijom

Hrvatski streljači: 'EU birokrati žele razoružati narod i uvesti diktaturu'

Europski parlament je sredinom ožujka usvojio izmjenu direktive o vatrenom oružju kojom se uvode stroža pravila po kojima građani mogu nabaviti i posjedovati vatreno oružje. Apsurd je da je okidač za izmjenu ove direktive bio teroristički napad u Parizu izvršen automatskim, uz to ilegalno nabavljenim oružjem, koje civili, za razliku od terorista, ne smiju posjedovati.

Tim povodom oglasio se Hrvatski savez akcionog streljaštva koji naglašava da je još lani postavio javno pitanje: gdje je logika u zabrani poluautomatskog oružja za civile? No, ističu, odgovor nisu dobili.

Izmjena direktive usvojena je s 491 glasom za, 178 protiv i 28 suzdržanih.

U raspravi o ovoj direktivi sudjelovala je i hrvatska zastupnica Ruža Tomašić, koja je istaknula je da je trend maksimalnog ograničavanja nabave i posjedovanja oružja na Zapadu odavno uzeo maha. Država razoružava lojalne građane koji legalno posjeduju oružje i tako ih čini lakom metom kriminalaca i terorista koji svoje oružje kupuju na crnom tržištu svjesno kršeći zakone, upozorila je.

"Oružje ne ubija, ubija čovjek! Uloga države je da osigura da to oružje završi u rukama isključivo onih ljudi koji ni na koji način nisu ugroza za okolinu i da redovito kontrolira jesu li oni i dalje fizički i psihički spremni na odgovorno korištenje oružja", naglasila je.

Ocijenila je da je apsurdno da u ovo vrijeme rastuće terorističke prijetnje razoružavamo vlastite građane. "Policija i vojska ne mogu biti sveprisutne i zato ne mislim da bi bilo loše da među građanima na ulici, u restoranu ili šoping centru ima više onih koji legalno posjeduju oružje i koji mogu brzo neutralizirati napadače i onemogućiti ih u njihovom krvavom pohodu", zaključila je Tomašić.

Nova pravila, koja ovom direktivom želi uvesti EU, nakupina bezličnih EUrobirokrata, a koju nacionalni parlamenti ne mogu oboriti jer im je nametnuta, donose zabranu automatskog oružja preinačenog u poluautomatsko oružje, obuhvaćaju kolekcionare oružja i muzeje, reguliraju korištenje oružja za uzbunjivanje (signalne baklje i rakete i signalni pištolji) i akustičnog oružja (u kazalištu, filmovima, na sportskim događajima), prodaju oružja putem interneta, deaktivirano oružje i jačaju razmjenu informacija među državama članicama.

"EU birokrati su, tijekom jednogodišnje rasprave, iznijeli brdo laži i izmišljenih podataka, kao npr. da je u EU počinjeno 10.000 ubojstava vatrenim oružjem, no ta brojka se odnosi na razdoblje od 10 godina, uračunata su ubojstva i samoubojstva te smrti od nesretnih slučajeva, 1.000 je bilo ubojstava vatrenim oružjem, a počinjena su u preko 90% slučajeva ILEGALNIM oružjem; 700 je bilo nesretnih slučajeva, a ostalo su bila SAMOUBOJSTVA! U 80% slučajeva samoubojstava, nije korišteno vatreno oružje. Međutim, istina nije važna, važan je cilj, do kojeg se ide svim sredstvima, pa i iznošenjem laži", tvrdi Edgar Franjul, predsjednik Hrvatskog saveza akcionog streljaštva.

Nastavljamo ključnim dijelovima iz njegovog podužeg, ali zanimljivog, priopćenja:

"Još krajem 2015. konstatirali smo da bi zabrana poluautomatskog oružja za civile značila kraj demokracije i civilizacije kakvu poznajemo i kakvu smo imali i značila bi uvođenje diktature kakve nikada do sada nije bilo. Da bi se to ostvarilo, potrebno je samo jedno – razoružati poštene građane.

Novi, restriktivniji zakoni prema legalnom oružju ne rješavaju probleme, a nova direktiva (koja podsjeća na vremena totalitarizma, kada se direktivama uređivalo život građana) nije samo populistička u svojoj prirodi, već uskraćuje naše civilne slobode i vrijeđa našu inteligenciju.

Ako pojedinac ima pravo na život i na slobodu od prisile, onda ima i pravo sam se braniti od onih koji mu pokušaju ta prava ugroziti. Onemogućavanje normalnim ljudima pribavljanja vatrenog oružja, dovodi ih u veću opasnost da budu i sami žrtve nasilja, jer kriminalci i teroristi zakone ionako ne poštuju, pa se na njih neće niti odnositi nekakve odredbe o zabrani nošenja oružja, a nekome tko namjerava počiniti zločin, kao oružje može poslužiti tisuću i jedna stvar koja je već svima dostupna i ima već neku svoju drugu uporabnu svrhu.

U međuvremenu, teroristi su kao oružje terorističkih napada počeli koristiti kamione, automobile, kuhinjske noževe i druga podesna sredstva. Ne zato jer ne mogu nabaviti eksploziv i automatsko oružje, već stoga jer im je centrala u problemima da sačuva živu glavu pred ruskim i američkim zračnim i ostalim napadima, pa imaju problema s logistikom, tj. dostavom na teren. Zato su javno objavili naputke kako najjeftinije, priručnim sredstvima, počiniti terorističke napade. Kuhinjski nož, mačeta, sjekira, automobil – sredstva su izvršenja posljednjih terorističkih napada. Zabilježen je i pokušaj otimanja oružja vojnicima. Dakle, teroristi su uvijek korak naprijed i u prednosti, jer NAPADAJU, a druga strana OČEKUJE napad. Zakoni fizike jasni su i neumoljivi: AKCIJA je UVIJEK brža od reakcije.

Pri jednom od posljednjih napada, terorist je, nakon što je automobilom poubijao i teško ozlijedio desetak ljudi, nožem ubio i policajca na osiguranju štićenog objekta. To je najbolji dokaz prije iznesenoj činjenici a potiče na postavljanje još jednog pitanja nadležnima:

„Kako nas, obične i razoružane građane mislite zaštititi policijom i vojskom, kada policajci i vojnici nisu u stanju zaštititi ni sebe same?

Jasno je da nikakvi restriktivni zakoni o ograničavanju posjedovanja vatrenog oružja civilima – poštenim građanima, lovcima, strijelcima i kolekcionarima, neće povećati sigurnost građana niti spriječiti terorističke napade. Ni Europska Unija, ni uvođenje izvanrednog stanja  neće učiniti ništa za sigurnost Europljana. Članice EU ogriješile su se o svoje Ustave, ne jamče sigurnost svojim državljanima, nego svojom krivom politikom snaže terorizam. Kršćanstvo i europski način života izloženi su udarima terorista, a EU i njena nesposobna birokracija, ne zna i ne želi zaštititi svoje stanovništvo, državni integritet i europski sustav vrijednosti. Uvođenje izvanrednog stanja, davanje izvanrednih ovlasti vojsci i policiji a razoružavanje građana upravo su put u diktaturu i mogu dovesti do neželjenih posljedica.

EU, kao i naše 'elitne' političko-medijske strukture gledaju nekakve svoje sitne ili jednostavno krive interese, i nameću nam „strategije“ nametnute odozgo prema dolje i predstavljene kao 'napredne'. No, hrvatski političari, koji pognutih glava, poslušno slušaju diktat EU birokrata zaboravljaju najvažnije: oni dobivaju legitimitet od svog naroda, a ne od EU birokrata, stranih diplomata i vlasnika medijskih kuća. Nastave li se ponašati na takav način, moglo bi im se dogoditi da im narod legitimitet oduzme."


Sviđa ti se članak? Podrži Liberal!
Podrži neovisno novinarstvo: učlani se ili doniraj Udruzi "Liberal.hr" koliko želiš/možeš za razvoj ove platforme.
IBAN: HR5923900011101229527
Model: 00, poziv na br. prim.: 2222
(za donatore iz inozemstva SWIFT: HPBZHR2X)
Ako koristite mobilnu aplikaciju za bankarstvo jednostavno uslikajte ovaj barkod i unesite željeni iznos.
VIŠE IZ RUBRIKE:
LJUDSKA PRAVA
HRVATSKA
Ocijeni članak
UKUPNA OCJENA
1
2
3
4
5
Ocjenjivanje sadržaja omogućeno je samo članovima Udruge Liberal.hr. Učlanite se - kliknite ovdje - da biste mogli ocjenjivati tekstove i dobili pristup drugim dijelovima portala za članove.
Novo na Liberalu
VIŠE TEKSTOVA
Pretraži Liberal
Unesite pojam koji želite pretražiti
Mala škola liberalizma
VIŠE IZ ŠKOLE
Udruga "Liberal.hr"
O UDRUZI | UČLANI SE | DONIRAJ

PODRŽITE LIBERAL.HR:

IBAN za donacije: HR5923900011101229527
Model plaćanja: 00, poziv na br. primatelja: 2222
(za donatore iz inozemstva SWIFT: HPBZHR2X)
IMPRESSUM | OGLAŠAVANJE | UVJETI KORIŠTENJA

LIBERAL NA DRUŠTVENIM MREŽAMA: